ACT-verdiepingsdag voor professioneel begeleiders (1,5 PE)

Organisator: 
overige
Locatie: Rotterdam
(Start)datum: 
10 december 2021

Meekijken Gewenst verzorgt op vrijdag 10 december in Rotterdam de scholingsdag ‘Van vastzitten naar loskomen‘ voor LVSC- en/of NHG-supervisoren die ervaring op willen doen met het toepassen van het ACT-perspectief in supervisie. Deelnemende LVSC-leden krijgen 10% korting en 1,5 PE-punt. 

Soms zijn er van die gedachten of overtuigingen waar supervisanten (of wijzelf) maar niet vanaf komen en die belemmerend werken in je persoonlijke of professionele ontwikkeling. Dit kunnen zeer persoonlijke gedachten zijn (‘vinden ze me wel leuk genoeg’) of gedachten op abstracter, werelds niveau (‘ik voel me machteloos, ik kan niks zinnigs doen aan de ecologische crisis waar we in zitten’).

Vaak zijn we ons niet eens bewust van deze gedachten omdat ze pijnlijk zijn en wij als mensen geneigd zijn deze pijn te vermijden. We vinden (vaak heel onbewust) manieren waarmee we die pijn minder voelen en dat vertaalt zich in gedrag als ‘strijden’, jezelf bewijzen, te hard werken, te veel drinken etc. Gedrag waardoor je de pijn minder voelt maar ook minder geïntegreerd functioneert en er niet toe komt het leven te leven wat je zou willen. Vaak heeft ‘vastzitten’ in je ontwikkeling te maken met bovenstaande cognitieve constructies (in de ACT – relational frames genoemd).

Op deze ACT verdiepingsdag werken we via oefeningen en opdrachten aan het onderzoeken van onze eigen waarden (wat is echt belangrijk voor je in je leven/werk) als supervisor. En vervolgens aan wat je weerhoudt (hindernissen– gedachtenconstructies) daar meer tijd en aandacht aan te besteden. Het oefenen doen we ‘op eigen niveau’ …vanzelfsprekend bespreken we aansluitend hoe je deze oefeningen ook in het begeleiden van je supervisanten kunt gebruiken.

Als je wilt deelnemen aan deze scholingsdag is basiskennis van ACT fijn, maar geen voorwaarde.

Informatie en aanmelden
Voor meer informatie over de scholingsdag ga je naar de website van Meekijken Gewenst. Aanmelden kan via jverhoeven@meekijkengewenst.nl

 

 

Locatie

Westersingel 44
3014 GT Rotterdam
(Start)datum: 
10 december 2021