Gevangen in de tijd? In gesprek met Sijtze de Roos (0,5 PE)

Organisator: 
amersfoort
Locatie: Via Zoom
Begindatum: 
2 juni 2020

De coronacrisis laat ongenadig zien hoe een nietig virus ons en onze maatschappij tot op het bot weet te ontregelen. Terwijl duizenden mensen overlijden aan het virus, doen anderen hun uiterste best om zo gewoon mogelijk door te leven. Net als in WO2. De krant opende toen met allerlei akelige berichten over gruwelijke veldslagen met talloze doden en gewonden, maar sloeg je de voorpagina om dan las je over aardappelprijzen en waterstanden, en bladerde je verder dan trof je bioscoopreclames, advertenties voor uierzalf en sportverslagen. Alsof er niets aan de hand was. Ook toen ging het leven ‘gewoon’ door. Tot er bommen vielen. Of je buren ineens werden opgehaald voor transport naar Westerbork of Auschwitz.

Hoe is dat nu voor ons? Staat ons leven op de kop, worden we bedreigd of proberen we (ook) gewoon door te gaan? Wat is dan gewoon? En wat doen we dan met ons vak?

Op 2 juni gaan we online in gesprek met Sijtze de Roos en met elkaar over deze vragen. 

Datum: 2 juni
Tijd: 19.30 - 22.00 uur

Sijtze de Roos
Sijtze de Roos is je waarschijnlijk bekend als bestuurder: hij was voorzitter van LVSC (2006-2010) en maakte 8 jaar lid uit van het ANSE-bestuur waarvan 4 jaar als president. Of als schrijver: hij is auteur van vele artikelen en boeken in het vak en hoofdredacteur van het ANSE Journal en redactielid van het Tijdschrift voor Coaching. Of als één van de drijvende krachten achter het Platform voor Autonome Coaches, PAC en het boek Coaching in context waarin Vlaamse en Nederlandse denkers ingaan op de invloed van de maatschappij op coaching en vice versa. Zijn inspiratiebron voor al dat werk en al die posities is deze: “De wereld is groter dan onze neus lang is, dus kijk er maar goed in rond. Wat deugt er bijvoorbeeld niet? Wat moet anders, beter? Pak dan aan wat gedaan moet worden, ook al komt je dat persoonlijk helemaal niet uit.”

Bijeenkomst via Zoom
Praktische gegevens: de online bijeenkomst vindt plaats via Zoom. Een aantal dagen voor aanvang ontvang je een link naar de bijeenkomst en nadere informatie over de werkwijze.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via onderstande knop inschrijven. Er is plek voor maximaal 30 deelnemers. De inschrijving sluit uiterlijk 1 juni of zoveel eerder tot het vol is. 

 

 

Locatie

online
vanuit je kantoor of luie stoel
Via Zoom
Einddatum: 
2 juni 2020
Begindatum: 
2 juni 2020