Online: De kunst van het vragen stellen - 3 juni (0.5 PE)

Organisator: 
noord
Locatie: Online via Google Meet
(Start)datum: 
3 juni 2020

Vragen stellen behoort tot het basisgereedschap van de professioneel begeleider. Hoe bewust zijn we als supervisoren en coaches eigenlijk van de vragen die we stellen en van de werking die onze vragen hebben? Wat maakt een vraag krachtig en waar komt zo’n goede vraag vandaan?

Om meer aan de weet te komen over deze en andere vragen schreven Joris Brenninkmeijer en Mieke Voogd het boek “De juiste vraag”. Zij ontdekten dat voor het stellen van goede vragen drie vermogens nodig zijn: het vermogen van de kunstenaar, de wetenschapper en de wijze.

In deze online workshop op woensdag 3 juni van 10.00-12.00 gaan ze vooral in op het vermogen van de kunstenaar en nemen ze je mee naar de waarneming en de taal als richtingaanwijzers voor mooie vragen.

Het eerste deel van deze online workshop gaat over observeren en waarnemen. Het tweede deel richt zich op luisteren en taal als bron voor vragen. Korte inleidingen worden afgewisseld met oefeningen plenair en in subgroepen.

De volgende onderdelen komen aan bod:

- Fenomenologisch waarnemen
- Verschil tussen observeren en waarnemen
- Taal als slot en sleutel

Het tijdstip is van 10.00 tot 12.00 uur

Over Joris en Mieke

Joris Brenninkmeijer is coach, teambegeleider en organisatieontwikkelaar. In begeleidingstrajecten zoekt hij, zorgvuldig en met humor, naar de juiste vraag als startpunt voor het goede gesprek. Zijn mooiste vraag is: ‘Wat gaat je hierbij aan het hart?’

Mieke Voogd is coach, supervisor en opleider van professioneel begeleiders. Haar manier van werken kenmerkt zich door, met veel aandacht, op een speelse manier te zoeken naar de volgende stap. Haar favoriete vraag is: ‘Zou je dat ook anders kunnen zien?’

In januari 2020 startten zij samen Bureau Begeleidingskunst, met als missie: bijdragen aan moedige gesprekken over goed werk, door leiders, begeleiders en professionals. Voor meer informatie zie www.bureaubegeleidingskunst.nl.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via onderstaande knop inschrijven tot uiterlijk vrijdag 29 mei of zoveel eerder dan het vol is. Er is plek voor maximaal 12 inschrijvingen per workshop. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn dan kun je via de website ook weer uitschrijven. Doe dit alsjeblieft tijdig zodat je geen plek bezet houdt voor andere geïnteresseerden.

Afmelden
Nadat je je hebt ingeschreven vind je een knop uitschrijven onderaan de bijeenkomst (bij ingelogd scherm). Als je hierop klikt ben je uitgeschreven. Op je persoonlijke pagina vind je een overzicht van bijeenkomsten waarvoor je hebt ingeschreven. Na uitschrijven verdwijnt de bijeenkomst dus ook op je persoonlijke pagina. 

 

 

Locatie

Online via Google Meet
(Start)datum: 
3 juni 2020