Digitaal leren en ontwikkelen

Vanwege de opgelegde beperkingen in verband met de coronacrisis is er momenteel (maart 2020) veel vraag naar digitale vormen van leren en ontwikkelen. Ook LVSC wil hierin voorzien voor haar leden (en andere geïnteresseerden). 

Deze pagina is momenteel nog in ontwikkeling en wordt steeds verder aangevuld, maar we hebben nu al een aantal podcasts en interessante links voor je verzameld.

Podcasts Next Learning

Voor het event Next learning (vanwege de coronacrisis verplaats van 7 april naar 15 september) zijn drie podcasts over coaching opgenomen. O.a. LVSC-leden Paula Kaag (bestuur) en Seyda Buurman (Regiocontactpersoon Noord Brabant) namen een podcast op.

  • Paula gaat in gesprek over de kracht van samenwerking tussen een HR adviseur en een coach ten aanzien van leren en ontwikkelen van organisaties en teams.
  • Seyda gaat in gesprek over hoe je diversiteit bereikt op de werkvloer zonder belerend te zijn.
  • Ook Ronald Wolbink (Platform Autonome Coaches) nam een podcast op. Hij gaat in gesprek over de grote vraag naar Coaches en wat dit dan betekent. Zijn we als organisaties wel goed bezig?

Het aantal coaches groeit explosief. Het lijkt dé oplossing om medewerkers te begeleiden. Het aantal burn-outs blijft stijgen. Op steeds jongere leeftijd vallen werknemers uit. Diversiteit blijft vaak een beleidsterm. Wat zegt dit allemaal over het werkklimaat? Wat is er gaande en wat is er nodig?

In de podcasts kijken 3 coaches kritisch naar hun eigen vakgebied.

Beluister de podcasts >> 

Podcasts over ondernemen tijdens coronacrisis

LVSC-lid Renske Groenen was recent telefonisch te gast in de podcast van Dries de Gelder. Daarin spraken zij over de gevolgen van het Coronavirus en de kansen die ondernemers nu hebben om een goede leider te zijn. "20% is besluitvorming, 80% communicatie", aldus Renske.
In deze korte podcast geeft Renske tips aan ondernemers met 1 tot 50 werknemers over hoe je rust houdt in de tent en je zelf deze bizarre tijd als een ware leider doorkomt.

Luister podcast via de website >>
Luister podcast via iTunes/Apple >> 

PS: Via bovenstaande websitelink zijn nog veel meer podcasts te beluisteren over ondernemen tijdens de coronacrisis. 

Links

Kennisbank LVSC
In onze eigen Kennisbank vind je online artikelen en publicaties, met name afkomstig uit ons eigen vakblad Tijdschrift voor Begeleidingskunde. LVSC-leden kunnen alle artikelen en publicaties gratis downloaden en lezen. Een deel van de artikelen en publicaties is vrij toegankelijk en dus ook te downloaden/lezen door niet-LVSC-leden. 

Ga naar Kennisbank LVSC >> 

Professioneelbegeleiden.nl
Op de website professioneelbegeleiden.nl vind je diverse vakbladen op het gebied van professioneel begeleiden, zoals Tijdschrift voor Coaching, Tijdschrift Positieve Psychologie, LoopbaanVisie, Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties, De Nieuwe Meso, PsychoSociaal digitaal, TA Magazine en ook ons eigen vakblad Tijdschrift voor Begeleidingskunde. Op professioneelbegeleiden.nl kun je zowel hele uitgaven als losse artikelen (tegen betaling) downloaden. Voor LVSC-leden en leden van andere aangesloten beroepsorganisaties zijn de uitgaven en artikelen gratis te downloaden. 

Ga naar professioneelbegeleiden.nl >> 

Deskundigonline.nl
Deskundigonline.nl is een website van eCoachPro over online coaching en begeleiding. Zij hebben veel expertise op het gebied van veilige en professionele online coaching. Op de website vind je ook een whitepaper met meer informatie over online begeleiden en coachen. 

Ga naar deskundigonline.nl >>

Next Learning Online | e-Learning beats corona
In crisissituaties zoals nu met corona komen vaak mooie nieuwe initiatieven tot stand, zo ook bij Next Learning.
We hebben samen met een aantal relaties het project ‘e-Learning beats corona’ gelanceerd waarmee we graag met de L&D professional allerlei tips, kennis en tools delen. Zie voor meer informatie: Next Learning Online.
Dit initiatief is een non-profit initiatief en opgezet om juist in deze -soms ingewikkelde- tijden kennis met elkaar te delen. Natuurlijk schakelen we hierbij het Next Learning netwerk in en zijn alle activiteiten, webinars etc. gratis en vrij toegankelijk.