Permanente Educatie

Onder Permanente Educatie wordt verstaan: educatieve activiteiten met als doel je kennis en vaardigheden als supervisor of coach op peil te houden en te vergroten.

Toekenning PE-punten

Organisaties of individuen die educatieve activiteiten aanbieden op Post HBO-niveau (of gelijkwaardig) voor professioneel begeleiders, kunnen hiervoor PE-punten aanvragen bij LVSC. Onze leden dienen zich voor hun beroepsregistratie continue bij te scholen en tonen dit aan met PE punten. De beoordeling van educatieve activiteiten wordt gedaan door onze coördinator registratiezaken. 
Categorieën waar PE-punten voor te ‘verkrijgen’ zijn: cursussen/trainingen, lezingen, workshops of congressen. 

Criteria
Een activiteit dient:

  • 100% relevant te zijn voor het vakgebied supervisie of coaching
  • expliciet aan supervisoren/coaches/professioneel begeleiders te worden aangeboden
  • Post-HBO of vergelijkbaar niveau te hebben
  • Minimaal 2 contacturen omvatten *

* Per 4 contacturen wordt 1 PE-punt toegekend.  Er worden geen aanvullende berekeningen toegepast (StudieBelastingsUren e.d. tellen niet mee). Per workshop van 2 uur wordt 0,5 PE punt toegekend.

Voor aanbieders van educatieve activiteiten geldt het volgende:

  • Aan het aanvragen van PE-punten zijn per activiteit kosten verbonden. De punten worden toegekend per jaar.
  • PE-punten worden toegekend voor een workshop of training van bijv. 1 of meerdere dagen of dagdelen.

Aanvragen PE punten

De toekenning van PE punten voor een educatieve activiteit is één jaar geldig. Hier vind je de actuele tarieven voor de toekenning van PE punten. Als je scholingsaanbod in aanmerking komt voor PE-punten, vermelden we je activiteit op onze website onder Beroepsregister/Permanente educatie.

Om PE-punten aan te vragen kun je onderstaand formulier downloaden en mailen naar registratie@lvsc.eu

PE-punten aanvraagformulier Download formulier

Vermelding op onze website en extra promotie

Na toekenning van PE-punten word je activiteit standaard vermeld in het PE-overzicht bij beroepsregister/ permanente educatie. We plaatsen je logo, link naar je website en een korte tekst van max. 100 woorden op de website.

  • Extra optie: Promotie in activiteitenoverzicht en ledennieuwsbrief

Wil je extra promotie van je PE-activiteit? Dat kan, indien je 10% korting verleent aan LVSC-leden op de prijs van de scholingsactiviteit

Wij zorgen er dan voor dat de startdatum van je activiteit óók geplaatst wordt in het activiteitenoverzicht op onze website. Daarnaast worden PE-activiteiten met ledenkorting gecommuniceerd in de LVSC-nieuwsbrief. Zodoende wordt je scholingsaanbod actief onder de aandacht van de leden gebracht. Indien je gebruik wilt maken van deze extra optie kun je dit aanvinken op het aanvraagformulier. Lees hier de voorwaarden voor de plaatsing van een PE-activiteit op de website. Heb je doorlopend aanbod? Je activiteit kan alleen geplaatst worden in het activiteitenoverzicht indien er een specifieke startdatum bekend is.

Heb je vragen? Mail dan naar registratie@lvsc.eu of bel met 024-3662080. 

PE-punten voor herregistratie
Voor het verzamelen van PE-punten voor de herregistratie kan een bij LVSC aangesloten supervisor en/of coach alle relevante informatie toevoegen aan zijn aanvraag. Wanneer een opleidingsinstantie/aanbieder van scholingsactiviteit PE-punten toegekend heeft gekregen, dan kan de coach volstaan met een certificaat van deelname waarop de punten zijn genoemd. Wanneer de opleidingsinstantie/aanbieder van scholingsactiviteit geen PE-punten heeft aangevraagd kan een supervisor/coach twee dingen doen:

1. De opleider/aanbieder verzoeken om PE-punten aan te vragen;
2. Alle relevantie informatie aan zijn aanvraag toevoegen over de inhoud, doel en duur van de opleiding.