Vacature Personeelsbegeleider Pompestichting

Type: Nieuws
Datum: 31 May 2022
De Pompestichting heeft een vacature voor een Personeelsbegeleider en heeft LVSC gevraagd om deze vacature onder onze leden kenbaar te maken. 

Personeelsbegeleider | Pompestichting | Nijmegen

Een open blik in een gesloten wereld .
Niet zomaar een personeelsbegeleider, wij zoeken een begeleidingskundige met interesse in professionals die met een zeer ingewikkelde doelgroep werken in de forensische psychiatrie.

Wij zoeken een energieke, enthousiaste collega, die ook in een ingewikkelde dynamiek plezierig in beweging kan blijven.

Wat ga je doen?
Vanuit je professie draag je mede zorg voor de behandelkwaliteit en het optimaal functioneren van zorgverleners en teams. Dit doe je door middel van diverse begeleidingsvormen, zoals supervisie, begeleide intervisie, (team-)coaching en training. Daarnaast bied je de opvang na ernstige incidenten. Voor het vervullen van deze functie zal je intern getraind worden in de See Think Act (STA) methodiek, een methode die binnen onze instelling wordt gehanteerd voor het vormgeven van relationele veiligheid. Vervolgens speel je zelf een belangrijke rol in het overdragen van deze methodiek binnen de organisatie. Zo geef je samen met collega’s STA trainingen aan multidisciplinaire teams en ga je teams coachen in het gebruik van de methodiek in het dagelijks werk. Organisatiesensitiviteit is een factor van belang.
Je hebt een pro-actieve houding, reflectief vermogen en je bent ontwikkelingsgericht. Je werkt vraaggericht en dienstverlenend.

Waar ga je werken?

De Pompestichting is een particuliere stichting voor forensische psychiatrie. De stichting biedt hoog gespecialiseerde zorg aan mensen met psychiatrische problemen die met justitie in aanraking zijn geweest of dreigen te komen. De Pompestichting, onderdeel van Pro Persona, beschikt onder meer over behandel- en poliklinieken, een eigen onderzoeksafdeling, een expertise centrum en locaties die specifiek zijn ingericht op langdurige forensisch psychiatrische zorg. Centraal in de bedrijfsvoering staan een goede kwaliteit van management en medewerkers, een open en actiegerichte cultuur, lange termijngerichtheid en continue verbetering en vernieuwing.

De inspanningen van de Pompestichting zijn gericht op het veiliger maken van de samenleving en op het zo optimaal mogelijk terug laten keren van een cliënt in de maatschappij. Continue inschatting van de risico's op herhaling, oftewel delict preventie, vormt in het gehele (behandel)proces een essentieel onderdeel.
De Pompestichting heeft een belangrijke opdracht in het vinden van de balans tussen veiligheid voor de maatschappij en een nieuwe kans voor de cliënt. Wil jij daar een actieve bijdrage aan leveren, aarzel dan niet en solliciteer!

De afdeling Personeelsbegeleiding

Je hebt samen met je collega’s personeelsbegeleiding een unieke staffunctie op een zelfstandige plek in de organisatie. De afdeling draagt direct bij aan het optimaliseren van het functioneren van de individuele zorgverleners en de teams in alle lagen en op alle locaties van de organisatie. Hiermee draag je indirect bij aan de behandelkwaliteit. In je functie speel je een belangrijke rol in de toepassing van de See Think Act (STA) methodiek in de dagelijkse praktijk. Je stimuleert, activeert, inspireert en begeleidt medewerkers en teams in het vormgeven van relationele veiligheid. Door het geven van training en ‘coaching on the job’ stel je andere in staat zich te ontwikkelen.

Uiterste sollicitatiedatum: 13 juni 2022

Voor meer informatie ga je naar: Vacature Personeelsbegeleider Pompestichting 

logo pompe inverted