Permanente educatie (PE)

Zoek je bijscholing voor je herregistratie? Hieronder vind je een overzicht van externe aanbieders van bij- en nascholing waar LVSC PE-punten aan heeft toegekend.

Kijk ook in onze activiteitenagenda voor een overzicht van extern PE-aanbod mét korting voor LVSC-leden!

  ANSE

  ANSE Talent Talks (0,5 PE)

  ANSE is een samenwerkingsverband van nationale beroepsverenigingen voor supervisie en coaching in Europa. Ook LVSC is aangesloten bij ANSE. 

  ANSE organiseert voor leden van aangesloten organisaties gratis online bijeenkomsten onder de naam ANSE Talent Talks. Tijdens deze Engelstalige bijeenkomsten verzorgt een internationale gast een webinar, workshop of lezing. Een ANSE Talent Talk duurt één tot twee uur. 

  Informatie en aanmelden
  Deelname aan een ANSE Talent Talk is gratis voor LVSC-leden. Voor meer informatie, data en aanmelden ga je naar de website van ANSE.

  Meer informatie

  Anders Eigen

  Masterclass ACT-Leef je Waarden (1 PE)

  Wanneer je weet wat voor jou echt waardevol en belangrijk is, kun je in de waan van de dag ook gemakkelijker koers houden. Waarden geven richting aan ons handelen, aan hoe we in het leven willen staan. Zonder je waarden in het vizier kun je je stuurloos voelen, en moeilijk je weg weten te vinden in de mogelijkheden die je tot je beschikking hebt. Dan bestaat de kans dat je je laat leiden door je omgeving, economische omstandigheden of wat anderen belangrijk vinden. Zo kunnen we onbewust van onze waarden afraken. En dat geeft onrust en onvrede.

  Informatie en aanmelden
  Voor meer informatie en aanmelden ga je naar de website van Anders eigen.

   

  Meer informatie

  Anders Eigen

  Masterclass ACT - De winst van controleverlies (1 PE)

  Ons brein houdt van controle; dat is evolutionair zo bepaald. Daarmee voelen we ons veiliger, omdat we denken onszelf te kunnen behoeden voor vervelende situaties in de toekomst. Dat is helaas een illusie. Het leven is te complex en veranderlijk om te voorspellen en ontvouwt zich vaak anders dan we voor ogen hebben. Er controle over proberen te krijgen kost veel energie en geeft onnodig leed. In deze masterclass staan bewustwording en loslaten van controlestrategieën centraal. Zodat er meer ruimte ontstaat voor dat wat voor cliënten belangrijk is en zij koersvast kunnen handelen in lijn met hun waarden en verlangens.

  Informatie en aanmelden
  Voor meer informatie en aanmelden ga je naar de website van Anders eigen. 

  Meer informatie

  Anders Eigen

  Masterclass ACT- Parkeer je Piekerverstand (1 PE)

  Ons piekerverstand maakt soms overuren. Herken je dat? Ons brein vergelijkt, oordeelt, evalueert en fantaseert. Ons brein produceert 50.000 gedachten per dag! Als we onze gedachten te serieus nemen, gaan we piekeren. En kom daar maar weer eens vanaf.

  80 procent van onze gedachten is negatief geladen. We zijn gewend om de inhoud van gedachten te veranderen, en negatieve gedachten om te denken naar positieve gedachten. Van ‘dit gaat me nooit lukken’ naar ‘ik kan het!’. Dat kost veel energie. Want iedere keer dat een negatieve gedachte opkomt en bezit van je neemt, zijn je hersenen aan het werk om de positieve daar tegenover te stellen. 

  Informatie en aanmelden
  Voor meer informatie en aanmelden ga je naar de website van Anders eigen.

   

  Meer informatie

  Bakers Consult

  Workshop ‘je hebt het allang gevoeld' (1,5 PE)

  Bakers Consult verzorgt de workshop ‘je hebt het allang gevoeld', een eendaagse geaccrediteerde bijscholing voor coaches en begeleiders.

  In deze bijscholing wordt aandacht gericht op het leren verstaan van de non-verbale scènes die zich afspelen binnen begeleidingsprocessen en hoe die bepalend kunnen zijn voor het parallel proces bij de begeleidingskundige. Er wordt toegewerkt naar het oefenen met een nieuw intervisiemodel.

  LVSC-leden ontvangen €30,- korting en 1,5 PE-punt.

  Informatie en aanmelden
  Voor meer informatie over de opleiding, startdata en aanmelden ga je naar de website van Bakers Consult.

  Meer informatie

  Begeleiden voor iedereen

  Begeleide leergroep voor de ervaren begeleider (1 PE per bijeenkomst)

  De ervaringen van twee communities of practice die in september 2017 zijn gestart zijn zeer positief. Zo ervaren de deelnemers het als rijkdom dat het leren van en met elkaar in dit concept zowel praktische, persoonlijke en conceptuele leereffecten heeft.

  Deelname kost € 65,- per keer (LVSC-leden 10% korting) en dat levert per bijeenkomst 1 PE punt op. 

  Informatie en aanmelden
  Voor meer informatie over de leergroepen, data en aanmelden ga je naar de website van Begeleiden voor iedereen. 

  Meer informatie

  Bepper Balance

  2-daagse training Werken met de Bepper Balance Methode (3,5 PE)

  Wil je snel bij de kern komen en eerlijk en helder beeld van de innerlijke beleving voor je zien? Deze training leert de professional werken met de Bepper Balance Methode en de tool waarmee gewerkt wordt (de Bepper3in1). Je wordt bekwaam in het vinden van de juiste combinatie van vragen om de cliënt echt zelf tot inzichten te brengen vanuit een geheel nieuw perspectief. Het werken met individuen, stellen, gezinnen en teams komt aan de orde. 

  Informatie en aanmelden
  Meer informatie over Bepper, de training, data en aanmelden vind je op de website van Bepper.

  Brochure Bepper Balance methode

  Prijs voor deelnemers: €495,= excl. btw. Leden ontvangen 10% korting en betalen €445,50 excl.btw
   

  Meer informatie

  Bureau Begeleidingskunst

  Online cursus De juiste vraag (2 PE)

  Goede vragen dragen bij aan mooie gesprekken, diepgang in contact en meer kwaliteit in samenwerking. Bureau Begeleidingskunst gelooft dat, hoe goed je daar ook in bent, je altijd nieuwe dingen kunt ontdekken.

   De cursus is voor leiders, begeleiders en professionals die in het kader van hun werk met mensen nog betere vragenstellers willen worden. Jouw ambitieniveau bepaalt hoe pittig de cursus wordt.

  De cursus vragen stellen biedt:

  • Een traject gericht op jouw leervragen rond vragen stellen
  • Te volgen in je eigen tempo
  • Toegang tot een scala aan inspiratie- en oefenmateriaal
  • Stevige persoonlijke ontwikkelfeedback
  • Grotendeels online, aangevuld met F2F contact

  De begeleiding is in handen van Joris Brenninkmeijer en Mieke Voogd, auteurs van het boek De juiste vraag (2020).

  Informatie en aanmelden
  Voor meer informatie over de training, data en aanmelden ga je naar de website van Bureau Begeleidingskunst.

  Meer informatie

  Coach in het Onderwijs

  Intervisie/collegiale consultatie begeleiden (2 PE)

  In de coachopleiding is veel aandacht voor het opzetten en begeleiden van intervisie en/of collegiale consultatie. Je weet dus wat we ermee bedoelen, wat de functie er van is en hoe je het vorm kunt geven. Ook hebben we aandacht besteed aan de organisatie van intervisie en hoe je het een plek kunt geven in de organisatie. De praktijk is echter weerbarstig en roept vaak vragen op. 

  In deze masterclass gaan we in op vragen uit de praktijk en maken we een verdiepingsslag want over intervisie en collegiale consultatie is veel te leren en te onderzoeken.

  In de bijeenkomsten wisselen theorie en praktische oefeningen elkaar af en is er ruimte om eigen vragen en casuïstiek in te brengen.

  Informatie en aanmelden
  Voor meer informatie over de training, data en aanmelden ga je naar de website van Coach in het Onderwijs.

  Meer informatie

  Coach in het onderwijs

  Masterclass 'Verdiep je coachvaardigheden' (2 PE)

  Je werkt nu een tijdje als coach binnen je organisatie en hopelijk met veel plezier. Je put uit je opleiding, uit het bijlezen, sparren met collega’s en natuurlijk uit de feedback van je coachees. Je zult soms ook merken dat je routines ontwikkeld hebt en dat kan heel fijn zijn, je weet wat je waard bent en wat je in kunt zetten. Je “inductiefase” als coach is nu misschien wel voorbij en dan wordt het tijd om je door te ontwikkelen. Misschien wil je je eigen valkuilen eens onderzoeken en je uitdagingen aangaan, of je wilt experimenteren met nieuwe vormen of modellen. Misschien wil je je vaardigheden verdiepen of aanscherpen. Dat is allemaal mogelijk in deze masterclass.

  Informatie en aanmelden
  Voor meer informatie over de training, data en aanmelden ga je naar de website van Coach in het Onderwijs.

  Meer informatie